"Népírtó állam, jenki birodalom"

Chávez és Aszad: Izrael és az Egyesült Államok közös ellenségeink

Izrael és az Egyesült Államok Venezuela és Szíria közös ellenségei - jelentette ki helyi idő szerint vasárnap Hugo Chávez venezuelai elnök, amikor fogadta a latin-amerikai körúton járó szíriai kollégáját, Bassár el-Aszadot.

2010.06.28 08:07MTI

Venezuela szoros kapcsolatot épített ki Szíriával és Iránnal, Izraellel viszont megszakította tavaly diplomáciai viszonyát a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet miatt. Chávez Asszad látogatása alatt végig nagyon kemény szavakkal illette Izraelt, "népirtó" államnak nevezte azt. Izrael szövetségesét, az Egyesült Államokat pedig "jenki birodalomnak" hívta.

Aszad azóta továbbutazott Kubába, helyi idő szerint vasárnap este (közép-európai szerint hétfő hajnali 4 órakor) érkezett meg oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.