Ne nyúlj a banánhoz

Majomkommandó vigyáz a sportolókra

Majomkommandó - is - vigyázza a sportolókat Indiában a Brit Nemzetközösségi Játékokon.

2010.09.29 07:17MTI

A majmok képzett langurok: állatok ellen védik a sportolókat, akik közül nem egy panaszkodott a rossz szálláskörülményekre, nevezetesen arra, hogy állati invázióban kell élnie.

Egy dél-afrikai versenyző például kobrát talált a szobájában, igaz, döglöttet, de rengeteg az élő kígyó is, mivel a sportolók faluja közelében áradások voltak, és a víz elől menekülve csúsztak be a táborba.

Vad majmok hordái is megkeserítik az ottlétet: ennivalót lopkodnak az emberektől, de gyakran rájuk is támadnak.

A cerkóffélékből álló különítmény azért ígéretes véderő, mert ezek a majmok elég értelmesek és egyben elég erőszakosak is ahhoz, hogy elrettentsenek más állatokat a betelepedéstől a sportfaluba.

Szerdától 10 langur áll szolgálatba, pár nap alatt azután 38-ra emelkedik létszámuk. A játékok a hét végén kezdődnek, a walesi herceg nyitja meg az eseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.