Hetek óta a repülőtéren áll a titokzatos gép

CIA-gép a pozsonyi repülőtéren - Mit akarhat az USA titkosszolgálata?

Felségjel nélküli Boeing 737-es parkol hetek óta a pozsonyi repülőtéren - fedezte fel az egyik szlovák kereskedelmi televízió, amely szerint "nyílt titok", hogy az ilyen gépekkel az Egyesült Államok titkosszolgálatának emberei szoktak repülni.

2008.03.10 10:50MTI

A repülőgépet a JoJ TV azért tulajdonítja a CIA-nek, mert a 737-es gerincén semmilyen felségjel nincs, a hangárok között "lapító" Boeingen csupán egy "N" betűvel kezdődő nyilvántartási számsor látható, amely azt tanúsítja, hogy a gép az Egyesült Államokban van bejegyezve, ahol a társaság hivatalos honlapja szerint csak belső járatokon, rendszerint sétarepülésekre használják.

A JoJ internetes portálján az olvasható, hogy a gép ablakait sötét fólia takarja, a motort időnként beindítják, de a gép sehová sem repül. A Boeingbe csak egyetlen férfinak van belépése, aki állítólag amerikai állampolgár.

A portál pozsonyi repülőtérről származó, nem megerősített információi szerint egy tartalékgépről van szó, amelyet csak szükség esetén használnak. Egyébként, mint írja, van három, ennél nagyobb, szintén felségjel nélküli fehér Boeing, amelyek valamelyike naponta legalább egyszer landol a pozsonyi repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.