Több gyermek az áldozatok között

Legalább 14-en vesztették életüket egy buszbalesetben Argentínában

Legalább tizennégyen, köztük több gyermek vesztette életét Argentínában, amikor az egyik országúton egy kisbusz kamionnal ütközött - közölték hétfőn rendőrségi források.

2010.09.27 19:06MTI

A baleset az ország északi részén, a Buenos Airestől 880 kilométerre lévő Villa Ocampo közelében történt helyi idő szerint vasárnap éjfél körül. A buszon egy gyermek-tánccsoport tagjai ültek, akik egy zenei fesztiválról tartottak hazafelé néhány szülő kíséretében.

A főleg gyerekeket szállító jármű feltehetőleg azért ment neki a szembejövő sávban közlekedő kamion oldalának, mert az nem volt kivilágítva.

A rendőrség ugyanakkor nem talált arra utaló nyomot, hogy a buszsofőr fékezett volna az ütközés elkerülése érdekében.

A szerencsétlenségben 13 utas, valamint a buszsofőr is életét vesztette, öt embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bár az elmúlt években megduplázták Argentínában a közúti ellenőrzések számát és megemelték a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott bírságok összegét, a dél-amerikai országban közúti balesetekben továbbra is átlagosan 20 ember veszti életét naponta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.