Nyomorba dönt

Sörköteles parkoló, drágán fizető rendőr

Kétmillió forintnyi eurójába került egy rendőrnek Bécsben egy rekesz sör, pontosabban az, hogy nem büntetett meg egy tilosban parkoló autóst.

2010.09.24 07:00MTI

A rendőr azt hitte, hogy egy kollégája kocsiját fedezte fel a tilosban, őt pedig nem akarta megbírságolni, ezért az ablaktörlő lapát alá egy cetlit tett, rajta azzal, hogy: "Ez egy láda sörödbe kerül!"

A rendőr balszerencséjére az autó tulajdonosa - aki egyáltalán nem rendőr - komolyan vette a követelést, és elvitt egy rekesz sört még aznap a kerület rendőrségére.

A 24 palack hamar szemet szúrt a rendőr felettesének, aki eljárást indított. A bíróságon a fiatal rendőr váltig bizonygatta, hogy ő csak viccelt követelésével és vissza akarta adni az egész rekesz sört az adományozónak.

Hiába: megbüntették 7200 euróra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.