Elózetesben vesztegetés miatt

Hét rendőrt vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

Újabb hét rendőrt vettek őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen - tudta meg csütörtökön az MTI.

2010.09.23 10:25MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: megerősíti, hogy újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt vett őrizetbe a nyomozóügyészség.
 
"Az újhelyi kapitányság zavartalan működése biztosított, szolgálati vezényléssel, átcsoportosítással." Hozzátette: a készenléti rendőrség is "meg tudja támogatni" a kapitányság működését, amennyiben az szükséges, "feladatok nem maradnak el". Szeptember első hetében már volt hasonló intézkedés, akkor is hét, közúti járőri beosztásban dolgozó rendőrt vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba. 

Az MTI információi szerint az újabb őrizetbe vétel összekapcsolódhat a korábbi esettel, erről az ügyészég későbbre ígért tájékoztatást. 

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője az előző ügyről szeptember elején azt mondta: a Miskolci Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett hét rendőrt, valamennyien a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot, közúti járőri beosztásban. Közlése szerint a rendőrökkel szemben "hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés" megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.
 
A gyanúsítottak ez év május és június hónap folyamán egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg, és az esetlegesen talált szabályszegések "elnézéséért" pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át ily módon csúszópénzt, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől. Hozzátette: a gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. 

A szolgálat után a pénzeket összesítették, majd - az akkor éppen szolgálatban nem lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégáikkal is számolva - szétosztották. A sajtószóvivő akkor kitért arra, hogy a nyomozó ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott, és ruházatátvizsgálás, illetve motozás is történt. 

Ennek során több tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak. Az ügyben rendelkezésre álló egyéb bizonyítékokról a nyomozás érdekeire tekintettel nem adott információt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.