Villák és milliók

Több pénzt akar Berlusconi volt felesége

Kevésnek találja a volt férje által felajánlott tartásdíjat Veronica Lario, az olasz miniszterelnök egykori felesége.

2010.09.22 11:20MTI

El is költözött a családi villából, jelezve ezzel, hogy nemet mond a közös megegyezéssel történő válásra.

Nehéz napok elé néz Silvio Berlusconi: a kormányfőnek egyszerre kell rendezni viszonyát volt politikai szövetségesével, a házelnök Gianfranco Finivel és egykori feleségével.

"Gianfrancótól nehezebb volt elválni, mint Veronicától" - hangoztatta még néhány hete a kormányfő, de úgy tűnik, túl korán nyilatkozott. Volt felesége ugyanis a jelek szerint megfellebbezi a májusban rögzített válási megállapodást.

Az 54 éves, eredeti nevén Miriam Raffaella Bartolini tíz évig párkapcsolatban, közel húsz évig pedig házasságban élt Berlusconival, akitől három, ma már nagykorú gyermeke született. A házaspár 2001 óta külön élt egymástól, a feleség 2009 tavaszán adta be a válási papírokat, miután az akkor 73 éves miniszterelnök megjelent egy nápolyi lány, Noemi Letizia tizennyolcadik születésnapján. Megszokott életszínvonala fenntartásához Veronica évi 47 millió euró tartásdíjat követelt, ezt a bíró havi 300 ezer euróra csökkentette.

Kiderült azt is, hogy a válást megelőzően Berlusconi már közel 70 millió eurót juttatott Veronicának.

A havi appanázson túl a volt feleség megkapta a házaspár egykori szerelmi fészkeként ismert Belvedere-villa haszonélvezeti jogát is. A lombardiai Macherióban található barokk villa és az azt övező hatalmas park fenntartásához és védelméhez szükséges összeg azonban még vitatott.

Berlusconi ügyvédein keresztül évi 1,8 millió eurót javasolt magán repülőgép-flottájának használatával együtt. Ezt Veronica túl kevésnek találta. Tiltakozása jeléül elhagyta villát, és a közeli Monza luxusszállójába költözött át, ahol két lakosztályt bérelt ki. Veronica szokása szerint nem kommentálta a történteket, távozását a Villa Belvederét örökösen figyelő paparazzik kapták lencsevégre.

A kiköltözés mindenesetre azt jelenti, hogy számára a közös megegyezés érvényét vesztette, fellebbez a férje által felajánlott anyagi juttatás ellen.

A villák és milliók hátterében a három közös gyerek sorsa is kockán forog. Például a legidősebb, a 26 éves Barbaráé, aki a Mondadori-kiadó élére pályázott, de az elnöki széket már a Berlusconi első házasságából született Marina foglalja el. A családi vállalkozási birodalomban saját helyét kereső Barbara nem zárta ki, hogy a Milan labdarúgócsapatának elnökségében vállal szerepet.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.