Lehangolják az újságok

Berlusconi beszólt a fiataloknak

Keressenek munkát külföldön, házasodjanak milliomossal, és ne olvassanak újságot - viccek és anekdoták mellett ezekkel a tanácsokkal szolgált fiatalokkal való találkozóján Silvio Berlusconi olasz kormányfő.

2010.09.13 14:09MTI

A miniszterelnök pártja, a Szabadság Népe (PdL) fiatal tagjaival szervezett programja során nem hiányoztak az immár szokásosnak mondható megjegyzések a nőkről, de komoly témákat érintve a kormányválság is szóba került. Berlusconi biztosította fiatal híveit, hogy a feszültségek ellenére nem lesznek előrehozott választások. A hallgatóságot megnevettetve a kormányfő épp saját magát ajánlotta egy fiatal lány figyelmébe.

"Szimpatikus vagyok, van pénzem, a legenda szerint nem is csinálom rosszul, másrészről viszont benne vagyok a korban, hamarosan örökölni is lehet utánam" - viccelődött arról beszélve, hogy a fiatalok úgy is megoldhatják problémáikat, ha milliomossal házasodnak.

Berlusconi repertoárjába egy Hitler-vicc is belefért, történetei közül pedig a Margaret Thatcher volt brit miniszterelnökkel való találkozóját emlegette fel. Emlékezete szerint Thatcher azt mondta, nem tud úgy kormányozni, ha olvassa az újságokat, azok ugyanis lehangolják. Ezért Berlusconi azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy ne fordítsanak túl nagy figyelmet a lapokra.

Az olasz kormányfő arról is beszélt, hogy szóvivője csak a pozitív hangvételű írásokat tárja elé, ő maga hónapokig nem lapoz bele a kiadásokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.