Megszüntették a romák táborait

Feljelentették a francia belügyminisztert faji diszkrimináció vádjával

Faji diszkrimináció vádjával feljelentést tesz két francia jogvédő szervezet a francia belügyminiszter, Brice Hortefeux ellen, amiért az illegális telepek felszámolására vonatkozó augusztusi belügyminisztériumi körlevélben elsősorban a romák táborainak a megszüntetésére adott utasítást a tárca - közölték csütörtökön a szervezetek képviselői.

2010.09.16 17:56MTI

A bizalmas körlevél - amely csak a múlt hét végén került nyilvánosságra - ritkán tapasztalt vihart kavart Párizs és Brüsszel között, miután Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa párhuzamot vont a mostani helyzet és bizonyos II. világháborús események között, és eljárás indítását helyezte kilátásba Franciaországgal szemben.


Sarkozy: Franciaország folytatja az illegális táborok felszámolását

Franciaországban folytatódik az illegális táborok felszámolása, bármilyen származású emberek lakják is azokat - jelentette ki Nicolas Sarkozy elnök csütörtökön Brüsszelben.

Az EU-tagországok állam- és kormányfőinek találkozóját követően az államfő úgy nyilatkozott, országa vezetésére sokkolóan hatott az alapjogi EU-biztos nyilatkozata, amelyben Viviane Reding egyszerre említette a második világháborút és a romák mostani kitoloncolását.

Megerősítette, hogy Franciaország közbiztonsági megfontolásokból cselekedett, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság európai szintű javaslatokat készít a romák helyzetének témájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.