Boldog lehet a vájár

Apa lett az egyik föld alatt rekedt chilei bányász

Végre örömre volt oka a 40 napja a föld alatt raboskodó chilei bányászok egyikének, akinek kislánya született.

2010.09.15 08:52MTI

Ariel Ticona vájár felesége, Elizabeth Segovia a bányához közeli Copiapo városában hozta világra a kislányt, aki az Esperanza, vagyis a Remény nevet kapta.

A baba 58 centiméterrel és jó három kilóval született kedden.

A szülők annak az Atacama-sivatagbeli Campamento Esperanza nevű tábornak az elnevezéséről kölcsönözték a kislány nevét, amelyben a lent rekedt bányászok családtagjai várják a fejleményeket.

A szülésnél a tervek szerint Ariel Ticona is jelen lett volna, de a sors közbeszólt: az augusztus 5-én történt bányaszerencsétlenség miatt lehetetlenné vált, hogy jelen legyen.

Most - minden valószínűség szerint karácsonyig - 32 társával 700 méter mélyen raboskodik. Ennek ellenére sikerült lehetővé tenni, hogy a vájár videoközvetítés révén "láthassa" harmadik gyermekét, aki császármetszéssel jött a világra.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.