Ők már túlvannak egy repülőgépszerencsétlenségen

Lélekmentés - Az andoki túlélők biztatják a chile-i bányászokat

Az 1972-es andoki repülőgép-baleset túlélő 16 uruguayi rögbijátékos közül négy Chilébe érkezett szombaton, hogy lelket öntsön a mélyben rekedt 33 bányászba és hozzátartozóikba.

2010.09.05 08:10MTI - Fotó: MTI

A tizenhat uruguay-i rögbis közül négy érkezett Chile-be tegnap, akik az 1972-es andoki repülőgép-baleset túlélői közé tartoznak - ők öntenek lelket a mélyben rekedt 33 bányászba és hozzátartozóikba.

A sportolók gépe chilei területen zuhant le annak idején. A gépen utazó 45 emberből 12 meghalt a földnek csapódáskor, 17 másik pedig vagy belehalt sérüléseibe, vagy lavina temette maga alá.

A túlélők kénytelenek voltak meghalt társaik húsát enni. Közülük kettőnek sikerült tíznapos gyaloglással eljutnia egy olyan helyre, ahol segítséget tudtak kérni.

Kálváriájuk 72 napig tartott. Az uruguayiak elismerik, hogy az ő történetük és a 30 napja 700 méteres mélységben rekedt bányászok élethalálharca között kevés hasonlóság van, mindazonáltal fontosnak érezték, hogy Chilébe utazzanak, és biztassák a bányászokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.