Legyőzi a volt elnököt a szívbetegség

Bill Clintonnak fél éve van hátra?

Bill Clinton rettenetesen lefogyott és rohamosan romlik az egészsége - állítják a hozzá közel állók. Amerika volt elnöke attól fél, már a jövő évet sem éli meg.

2010.08.10 18:29ma.hu

Hitetlenkedve és megdöbbenéssel fogadta a világsajtó a Globe magazin múlt heti címlapját, amely öles betűkkel kiáltotta szét: Bill Clintonnak mindössze fél éve van hátra!

Az emberek azóta fórumok ezreit indították útjára, amelyeknek egyetlen közös tulajdonsága van: mindenki azt találgatja, igaz-e a hír, vagy csak a bulvársajtó túlkapása.

A többség abban reménykedik, hogy csak a példányszám növelése miatt dramatizálta túl a lap Clinton állapotát, a hírügynökségek viszont hasztalan várják a hivatalos cáfolatot vagy megerősítést.

Az utolsó integetések egyike?

A volt amerikai elnökön 2004-ben hajtottak végre először szívkoszorúér-műtétet, négy elzáródott artériát kellett áthidalni. Alig pár hónappal később viszont komplikációk léptek fel és újabb műtétre volt szükség, ekkor értágító stentet helyeztek el az elzáródott érszakaszba.

Noha azóta közel 6 év telt el, a közeli ismerősök szerint Bill Clinton azóta folyamatosan a haláltól retteg, fél, hogy a szíve cserbenhagyja őt. Idén februárban az exelnököt újra a műtőbe vitték, mert mellkasi fájdalmakra panaszkodott, de az egy órás beavatkozás után nem sokkal már sétálhatott a kórházi szobájában, és pár nap múlva hazatérhetett otthonába.

A műtétet követően jó hangulatban volt, és belevetette magát a karitatív munkákba, segélyt gyűjtött Haiti lakosainak – de a hivatalos közlemények szerint nem pihent eleget.

Az utóbbi néhány hétben viszont a mindig aktív Clinton rettenetesen lefogyott, és mintha tíz évet öregedett volna. Beesett, táskás szemei ijesztőek a sovány arcán, és állítólag a barátai minden reményük ellenére azt mondták, csodálnák, ha megélné a következő évet.

Maga a volt elnök is ettől fél, mert végrendeletében az unokáira hagyott egy jelentősebb vagyont. „Csillog a szeme, amikor arról beszél, hogyan fogják kergetni az unokák az udvaron és reméli, elég hosszú ideig él még ahhoz, hogy ezt élvezhesse. De Chelsea nem várhat sokáig a nappal, amíg bejelenti apjának, hogy terhes.” – mondta el a bizalmas informátor.

Bill Clinton sírni fog

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.