Szigorúan dohánymentes

Bajorországban is tilos a füstölgés

Szigorú dohányzási tilalom lépett életbe vasárnap a bajorországi vendéglátóhelyeken.

2010.08.01 17:35MTI

Egy július 4-i népszavazás eredményeként már a vendéglők különtermeiben, diszkókban, kisebb lokálokban, sörsátrakban sem szabad rágyújtani augusztus 1-től.

Csak az éttermekben tartott zártkörű magánrendezvények képeznek kivételt a szigorú tilalom alól. Az előírások megszegőit 1000 euróig terjedő bírsággal, súlyos esetben a működési engedély megvonásával büntethetik.

A népszavazáson 61 százalékos többséggel fogadták el a bajorok a dohányzáskorlátozás szigorítását.

Markus Söder tartományi egészségügyi miniszter és a népszavazás kezdeményezője, Sebastian Frankenberger felszólította a vendéglősöket és a dohányosokat, hogy tartsák magukat szigorúan a tilalomhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.