Többen megsérültek

Egymásba rohant két vonat Németországban

Összeütközött szerdán késő este két vonat Németországban. A balesetben 16-an megsérültek, halálos áldozat azonban nincs.

2010.06.17 10:03MTI

A szerencsétlenség az alsó-szászországi Peinében történt a Braunschweig és Hannover közötti szakaszon, amely az ország egyik legfontosabb vasútvonala. A Hannover irányába tartó tehervonat egy híd előtt kisiklott, majd egy szembejövő személyszállító vonatnak ütközött.

A 65 utasból 15-en könnyebben, a mozdonyvezető viszont súlyosan megsérült. A tehervonat vezetőjének nem esett baja.

Az ütközés erejétől az utasszállító vonat mozdonya és két vagonja elemelkedett a sínekről és egy közeli lakóház kertjébe borult. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a teherszállító vonat kisiklását.

A Hannover-Braunschweig vasútvonalat Vöhrum és Peine között legalább hétfőig lezárva tartják.

Felborult vasúti kocsik az alsó-szászországi Peinében 2010. június 17-én hajnalban. (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.