Hiába a szenttelenkedés

A szexbotrányok ellenére is kitartanak a katolikus egyház amerikai hívei

A katolikus papok szexbotrányai ellenére is kitartanak hitük és a katolikus egyház mellett az amerikai hívők - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.

2010.06.02 13:22MTI

A megkérdezett római katolikus hívőknek mintegy 12 százaléka mondta azt, hogy a gyerekeket zaklató papok miatt átértékeli az egyházhoz fűződő kapcsolatát. Hasonló volt az elutasító magatartást választók aránya más vallások hívei körében.

A papi pedofíliával kapcsolatos vádak megszaporodása a római katolikus vallás legnagyobb válsága a XVI. Benedek pápává választása óta eltelt öt évben. Németországban a katolikusok egynegyede fontolgatja, hogy elhagyja az egyházat.

Az Egyesült Államokban az egyház 2 milliárd dollár kártérítést fizetett ki 1992 óta a visszaélések áldozatainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.