Szlovák ökölségek

Szlovákia a magyarokat vádolja a közép-európai stabilitás megsértésével

Tárgyalásra szólította fel magyar partnereit a szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke.

2010.05.20 16:41MTI

Juraj Horváth meghívólevelet küldött Balla Mihálynak, az Országgyűlés külügyi bizottsága elnökének, hogy a két fél üljön össze és vitassa meg a határon túli magyarok kettős állampolgárságát lehetővé tevő magyarországi törvénytervezetet - közölték csütörtökön Pozsonyban.

"A magyar fél egyoldalú lépése, engedély nélküli belépése a Szlovák Köztársaság jogi környezetébe, Szlovákia számára elfogadhatatlan. A szlovák fél ezt nemcsak a kétoldalú szerződések megsértésének és a feszültség növelésének, hanem a közép-európai stabilitás komoly megsértésének is tekinti Budapest részéről" - áll a levélben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.