"Már nincs sok idő"

Vér mindenütt: több robbanás történt Bangkokban

Legkevesebb öt robbanás rázta meg csütörtök este a thaiföldi főváros üzleti negyedét ahhoz a helyhez közel, ahol hetek óta tüntetést tartanak a kormány ellenfelei, egy ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek.

2010.04.22 19:59MTI

Dzsurin Lakszanaviszit egészségügyi miniszter szerint a sebesültek száma 56, míg a Nation című újság honlapja szerint 75-en sebesültek meg, közöttük állítólag külföldiek is vannak.

A robbanásokat M-79-es gránátok okozták - közölte a hadsereg. A környéken katonák állomásoznak, akik napok óta farkasszemet néznek a kormány távozását követelő, vörös inget viselő tüntetőkkel.

A robbanások után a katonák szögesdróttal lezárták a környező utakat. A TPBS televízió jelentése szerint a sebesültek között van három külföldi állampolgár is. A robbanások helyszínén az emberek pánikba esve rohantak a sebesültekkel a kiérkező mentőkhöz.

A televízió vérfoltos járdákról, betört ablakokról mutatott képeket. Előzőleg a hadsereg felszólította a Bangkok központjában összegyűlt ellenzékieket, hogy távozzanak, "mert már nincs sok idő", és katonai művelet kezdődik a tömeg feloszlatására.

A thaiföldi rendfenntartók április 10-én már megpróbálták kiszorítani az ellenzékieket a belvárosból, de összecsapások törtek ki, amelyek 25 ember - 19 civil, öt katona és egy japán újságíró - életét követelték.

Az összetűzésekben több mint 800-an megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.