A 65. évforduló

Koncentrációs táborok felszabadításáról emlékeztek meg Németországban

A ravensbrücki, a sachsenhauseni és a bergen-belseni koncentrációs tábor felszabadításának 65. évfordulójáról emlékeztek meg vasárnap Németországban.

2010.04.18 16:17MTI

A központi megemlékezéseken részt vettek a német kormány, továbbá a tartományok vezető képviselői, valamint több száz túlélő, akik az Egyesült Államokból és kelet-európai országokból érkeztek.

Annette Schavan német oktatási miniszter a ravensbrücki koncentrációs tábor felszabadításáról Fürstenbergben tartott megemlékezésen a náci rezsim szörnyű bűncselekményeivel kapcsolatban Németország örök felelősségéről beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.