Árja James Bondok a célkeresztben

A német hírszerzés feltárja náci múltját

A német hírszerzés (BND) első ízben tett hozzáférhetővé olyan titkos aktákat, amelyek a szervezetnek náci terrorszervezetek egykori kiszolgálóival való több évtizedes együttműködésére világítanak rá.

2010.03.19 11:33MTI

Mint a Frankfurter Allgemeine Zeitung írta, a BND kutathatóvá tett olyan aktákat és jelentéseket is, amelyek a fenti együttműködés korlátozását célzó belső tisztogatásról tanúskodnak.

A BND 1960-ban mintegy 2500 embert foglalkoztatott, ezek közül legalább kétszázan dolgoztak korábban, a Harmadik Birodalom idején a náci titkosrendőrség, a Gestapo kötelékében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.