Twitteren sértett

A képviselőjelöltségébe került egy brit politikusnak a "kriptaszökevények" emlegetése

Törölte képviselőjelöltjei sorából pénteken a brit Munkáspárt azt a politikust, aki a Twitteren sértő megjegyzéseket tett politikai ellenfeleire.

2010.04.09 19:11MTI

Stuart MacLennan, aki az észak-skóciai Moray körzetében indult a képviselőségért, obszcén jelzők tömegével illette a rivális pártokat, és "kriptaszökevényeknek" titulálta az idős szavazókat. A 24 éves MacLennan az első képviselőjelölt, aki kiesett a május 6-ra kitűzött választást megelőző, kedden elkezdődött versengésből.

A politikusnak nem volt esélye rá, hogy megszerezze a jelenleg a Skót Nemzeti Párt által birtokolt mandátumot. Gordon Brown miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte MacLennannek a Twitteren megjelent bejegyzéseit, és lemondásra szólította fel a képviselőjelöltet. "Nem állíthatunk olyan jelölteket a Munkáspárt színeiben, aki ilyen nézeteket vall, ezért ez a jelölt nem lesz a Munkáspárt jelöltje" - mondta a kormányfő.

A Munkáspárt támogatottsága egyébként elmarad a Konzervatív Pártétól. A Labour kampányában fontos szerepet játszik a Twitter és a hasonló internetes szociális hálózatok alkalmazása. Az online választási stratégia irányítására a párt kinevezett egy külön "Twitter-cárt" a képviselői közül. Jim Murphy, a Brown-kormány skót ügyekért felelős minisztere szerint nincs mentség MacLennan megnyilvánulásaira.

"Lelkesedett azért, hogy a Twitteren érintkezzen választóival, de ez nem lehet mentség az ostoba, sértő és bántó megjegyzéseire" - nyilatkozott Murphy a BBC-nek. MacLennan bocsánatot kért, kijelentve, hogy ostoba volt, amiért megfizette a megfelelő árat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.