Agyonlőtte a "magzatok védőszentje"

Életfogytiglanra ítélték a késői abortuszt végrehajtó orvos gyilkosát

Életfogytiglani börtönre ítélte egy kansasi bíróság Scott Roedert, aki tavaly májusban agyonlőtt egy orvost, akinek klinikáján késői abortuszokat hajtanak végre.

2010.04.02 07:03MTI

Az 52 éves Roeder 2009. május 31-én a Kansas szövetségi állambeli Wichita templomában főbe lőtte a 67 éves, négygyermekes Georgre Tillert. Tettét a bíróságon azzal indokolta, hogy a gyilkossággal magzatok életét kívánta megmenteni.

A gyilkosságnak nagy visszhangja volt a sajtóban országszerte, ahol igen megosztott a közvélemény az abortusszal kapcsolatos törvényekkel kapcsolatban.

A Tiller vezette Wichitai Nőgyógyászati Klinika azon három amerikai intézmény egyike, ahol a terhesség 22. hete után is hajtanak végre abortuszokat. Warren Wilbert bíró további két évre ítélte a vádlottat, amiért megfenyegette a templom két dolgozóját, akik a gyilkosság elkövetése után megpróbálták feltartóztatni.

Az ítélethirdetés előtt Roder, egy abortuszellenes keresztény mozgalom tagja, háromegyed órán át ostorozta az abortusz védelmezőit és azokat, akit törvényessé tették a művi terhesség-megszakítást. Roeder, akit a Kansasban kiszabható legsúlyosabb büntetésre ítéltek, az ítélet értelmében legkorábban 51 év és nyolc hónap után helyezhető szabadlábra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.