Ugrása okozta vesztét

Texasban meghalt egy magyar ejtőernyős

Halálos balesetet szenvedett ugrásakor egy magyar ejtőernyős csütörtökön az egyesült államokbeli Texasban.

2010.03.26 10:11MTI

A férfi az ugrásokat szervező cég alkalmazottjaként a tandemugrásokat végrehajtó ejtőernyősöket fotózta. A szerencsétlenül járt egy társasház tetejére zuhanva halt meg.

Nevét nem közölték, de a rendőrség azt mondta, hogy magyar állampolgár volt és egy texasi ejtőernyős cégnek dolgozott. Az ejtőernyősöknek Port Aransas tengerparti településen kellett volna földet érniük.

Szemtanúk elmondták: a férfi ernyője ugyan kinyílt, de rögtön "összecsuklott". A szövetségi légi közlekedési hatóság (FAA) szóvivője azt mondta, hogy az áldozat, aki tapasztalt ejtőernyős volt, a becsapódást túlélte ugyan, de később sérüléseibe belehalt.

Munkáltatójának, a texasi Sky Dive Atlas cégnek a szóvivője arról számolt be, hogy magyar alkalmazottjuk korábban már tízezer ugrást hajtott végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.