Segédernyőjének köszönheti életét

Ejtőernyőst ért baleset Miskolc határában

Földet éréskor megsérült egy ejtőernyős Miskolc határában szombaton kora este, a férfi segédernyőjének köszönheti életét, miután nem nyílt ki a főernyője a több ezer méter magasságból végrehajtott ugrás során - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

2009.10.24 19:45MTI

A miskolci repülőtér fölött az ugrónak - egyelőre nem tudni miért - nem nyílt ki a főernyője, hosszú zuhanás után a föld felszínétől néhány száz méternyire nyílt ki a kevésbé lavírozható segédernyő, ezzel ért földet, előtte azonban villanyvezetéknek ütközött - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 45 éves férfi megsérült, kórházba szállították, egyelőre nem tudni, hogy sérülései milyen súlyosak.

Dobi Tamás azt is elmondta: gyakorlott ejtőernyősről van szó, aki mögött több mint négyszáz ugrás van már. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.