13 ezer láb magasról ugrott ki a 92 éves nő

A 92 éves nő ejtőernyőzéssel ünnepelte szülinapját

A 92 éves New Hampshire-i nő egy ejtőernyős ugrással ünnepelte szülinapját, melyet 13 ezer láb magasságból végzett el.

2009.09.28 22:44ma.hu

Az idős Jane Bockstruck elmondása szerint nem tudja mi ütött belé, amikor úgy döntött, hogy szeretné kipróbálni az ejtőernyőzést, azonban annyit tudott, hogy ez idáig életében bármit vett a fejébe azt végre is hajtotta, így aztán nekiveselkedett az ejtőernyőzés alapjainak elsajátításához.

Az élesben történő ugrást természetesen némi gyakorlás és tanulás előzte meg, azonban szeptember 19-én a születésnapján barátainak egy csoportjával kimentek a közeli kis reptérre, ahol ejtőernyőzéssel is foglalkoznak és felvitték az idős asszonyt. Jane oktatójával együtt egy tandemernyő és Paul társaságában minden félsz nélkül ugrott ki 13 ezer láb magasról. Paul Peckham az ugrópartner szerint minden segítség nélkül nyitotta az ernyőt majd navigált és landolt hiba nélkül aránylag közel az erre kijelölt helyhez.

Az idős hölgy ezzel rekordot is döntött, hiszen előtte egy 78 éves személy volt a legidősebb, aki ilyen mutatványra vállalkozott. Jane egyébként elmondta, hogy ő világéletében vállalkozó jellem volt, ezért is volt 7 alkalommal férjnél és járta körbe a földet is. Fiatal korában volt szállodai portás, varrónő és statiszta is egy John Wayne filmben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.