"Gyöngéden és tisztelettel"

Állatvédők tiltakoznak Mike Tyson galambshow-ja miatt

Állatkínzással és illegális hazárdjátékkal vádolja egy nemzetközi állatvédő csoport New Yorkban Mike Tyson egykori nehézsúlyú bokszbajnok televíziós galambshow-ját.

2010.03.22 11:00MTI

A neves öklöző világéletében szenvedélyes galambtenyésztő volt, de sohasem versenyzett szárnyasaival. Az Animal Planet tévécsatorna számára most egy olyan műsor készül vele, amely galambversenyeken követi nyomon. A műsor jövőre kerülne adásba.

Az állatokkal való etikus bánásmódért harcoló PETA állatvédő szervezet azonban a múlt héten a brooklyni kerületi ügyészséghez fordult, és kérte az ügy kivizsgálását, mivel véleménye szerint a műsorban kegyetlenül bánnak a galambokkal, ráadásul a versenyek illegális fogadásokra sarkallhatnak.

Az Animal Planet szóvivője cáfolta, hogy bármiféle fogadás szóba került volna a műsorban szereplő galambversenyekkel kapcsolatban. Megjegyezte azt is, hogy a galambokkal "gyöngéden és tisztelettel bánnak a gazdáik", beleértve Tysont is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.