Hatezer oldalnyi, eddig titkosan kezelt dokumentum

Kis, zöld emberek: újabb UFO-aktákat hoztak nyilvánosságra Nagy-Britanniában

Több mint hatezer oldalnyi, eddig titkosan kezelt UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium.

2010.02.18 12:08MTI

Az 1994 és 2000 között keletkezett iratok több száz azonosítatlan repülő objektum észleléséről tartalmaznak különböző beszámolókat.

Az UFO-leírások között szerepel egy londoni rendőr 1999 március 10-i bejelentése, amely szerint a Chelsea angol labdarúgóklub Stamford Bridge-i stadionja fölött lebegett hangtalanul egy sárga négyzet, majd rombusz alakúvá formálódó tárgy.

A védelmi minisztérium a brit nemzeti archívummal együttműködve hároméves program keretében hozza nyilvánosságra és tölti fel az internetre az ilyen és ehhez hasonló szokatlan megfigyelésekről készült jelentéseket.

Szakértők szerint a közzétett dokumentumok jól mutatják, hogy miként változtak az UFO-leírások az utóbbi fél évszázadban a közönségsikert arató kulturtermékek, például a kedvelt X-akták tévésorozat hatására. Az 1940-50-es években általában még kerek, csészealj formájú tárgyakról számoltak be, az utóbbi időben azonban a háromszögletű, sarkaiknál világító fekete tárgyak lettek gyakoribbak a "megfigyeléseknél".

David Clarke UFO-szakértő magyarázata szerint az ötvenes években a legnagyobb technikai ugrásnak azt gondolták, hogy egy kerek repülő egyszer majd képes lesz függőlegesen felszállni, és pontosan ez volt az az időszak, amikor az emberek "repülő csészealjakat" kezdtek el látni - olvasható a The Daily Telegraph (http://www.telegraph.co.uk) online kiadásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.