Fáznak a rablók is

Baltimore-ban a bűnözés is megbénult a kiadós havazásokkal

A közlekedéssel együtt a bűnözés is szinte megbénult az amerikai Baltimore-ban a kiadós havazások idején, amikor járhatatlanná váltak az utcák a lehullott irdatlan hótömeg miatt - hangzott el a helyi WBAL tévé szerdai tudósításában.

2010.02.18 09:03MTI

A bő egy héttel ezelőtti nagy viharok nyomán történelmi hórekordok dőltek meg a közép-atlanti térségben, az Atlanti-óceán partvidékén. Baltimore-ban ezen a télen már 183 centiméter hó hullott, a súlyos havazások idején csak a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek az utcákon.

A nagyvárost megbénító időjárás kedvező hatással volt viszont a bűnözési statisztikákra: a súlyos bűncselekményekből múlt héten 71 százalékkal kevesebb történt, mint 2009-ben ugyanezen a héten.

Kilenc napi gyilkosságmentes időszak ért véget kedd reggel, amikor Park Heights kerületben lelőttek egy férfit. A statisztikák szerint a havazások miatt a letartóztatások is megritkultak. Múlt héten mindössze 23 embert kellett a rendőrségnek őrizetbe vennie, ez 79 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 109 előállítás történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.