Nyolcan könnyebben megsérültek

Lakástűz a franciaországi Tourcoing-ban: öt halott

Öten meghaltak, ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek az észak-franciaországi Tourcoing-ban egy lakástűzben - közölte szerdán a helyi prefektúra.

2010.02.10 19:44MTI

A tűz egyelőre ismeretlen okokból éjjel 1 órakor ütött ki a régi építésű, felújított többszintes lakóházban, amelyben tizenöten laktak. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók öt embert mentettek ki a lángok közül, majd 4 órakor sikerült megfékezniük a tűz terjedését. A tűz feltehetően a földszinten ütött ki, és onnan terjedt az emeleti lakások felé. A ház belülről teljesen kiégett.

Egy férfi és egy nő égési sérülések és többszörös törések következtében hunyt el. Mindketten az ablakon kiugorva menekültek a lángok elöl, miután az első emeletén lévő lakásuk mennyezete leszakadt.

Egy harmadik áldozat holttestére a tűzoltók találtak rá szerda reggel az épület második emeletének romjai között. Két súlyos sérültet a lille-i, illetve a tourcoing-i kórházba szállítottak a mentők, további nyolc könnyebb sérültet a lille-i kórházban tartanak megfigyelés alatt.

Két további, a házban élő embert egész nap kerestek a tűzoltók, anélkül, hogy tudták volna, hogy a tűz kitörésekor az eltűnt személyek otthonukban tartózkodtak-e. Holttesteiket az esti órákban emelték ki a romok közül.

Az esetleges további áldozatok kutatatását csütörtökön is folytatni kívánják a tűzoltók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.