Pártelnöki tisztségét megtartja

"Fico nagyon piszkos játékot játszik": Mikulás Dzurinda nem indul a parlamenti választáson

Mikulás Dzurinda volt szlovák miniszterelnök, az ellenzéki Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) elnöke nem indul jelöltként a június 12-re kiírt parlamenti választáson. Ezt a szlovák politikus jelentette be hétfői pozsonyi sajtóértekezletén.

2010.02.01 19:45MTI

Dzurinda hozzátette: pártelnöki tisztségét azonban megtartja. Az SDKU új listavezetőjét előválasztáson választják meg a párt tagjai.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke néhány hete került nagy nyomás alá, miután Robert Fico kormányfő azzal vádolta meg az SDKU-t, hogy kormányzása idején visszaélt a privatizációval és svájci bankokon, illetve fiktív cégeken keresztül hatalmas pénzeket mosott tisztára.

Dzurinda ugyanakkor azt állította: Fico, aki egyben az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt elnöke, "nagyon piszkos játékot játszik", amelynek célja az SDKU, s egyben az ő lejáratása.

Helyi megfigyelők és a szlovákiai sajtó szerint azonban Dzurindának, illetve pártjának nem sikerült hitelesen megcáfolni Fico vádjait és megmagyarázni ezeket a már korábban is sokat vitatott eseteket, amelyekben a kormányfő most új tényeket, látszólag bizonyítékokat hozott nyilvánosságra.

Az ellenzéki politikus a sajtóértekezleten kijelentette: televíziós vitára hívja ki Robert Ficot, hogy a nagy nyilvánosság előtt ütköztessék nézeteiket és érveiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.