A gyámügy már a spájzban volt

Tananyag a keresztényi értékek ellen: az USA-ban politikai menedékjogot kapott egy német család

Politikai menedékjogot kapott az Egyesült Államokban egy német család, amely nem akarta iskolába járatni gyermekeit, hanem otthon szándékozott őket tanítani - közölte kedden egy bevándorlási ügyekben eljáró bíró.

2010.01.27 18:29MTI

A döntéssel Uwe Romeike, felesége és öt gyermeke letelepedhet a Tennessee állambeli Morristownban, ahol 2008 óta lakott. A férfi azt állította, hogy családját üldözték evangéliumi keresztény hite miatt, valamint azért, mert Németországban nem járatták iskolába gyerekeitek, ahol ez kötelező.

A szülők otthonukban gondoskodtak az oktatásról. Négy évvel ezelőtt, 2006 októberében, miután a Romeike család nem engedelmeskedett a többszöri hatósági felszólításra, a rendőrség vitte be a gyerekeket a tanintézménybe. A német alkotmány szerint a gyerekeknek ugyanis kötelező állami vagy magániskolába járni, ha ezt nem teszik, akkor a szülőket pénz- vagy börtönbüntetéssel sújtják.

Németországban 2007-ben a fellebbviteli ügyekben eljáró szövetségi felső bíróság egy ügyben úgy döntött, hogy súlyos esetekben, amikor a szülők nem járatják gyerekeiket iskolába, a gyámügyi tisztviselők kiemelhetik családjukból őket.

Ezt követően határozott a Romeike család, hogy elhagyja Németországot. A férfi elmondta, azért akarta otthon tanítani gyermekeit, mert az elmúlt 10-20 évben a német állami iskolákban a tananyag egyre jobban a keresztényi értékek ellen fordult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.