Bajban a nápolyi camorra?

Horogra akadt a majdnem-Don: prominens olasz maffiózót fogtak el Spanyolországban

Elfogták Spanyolországban a legveszélyesebb olasz bűnözők között számon tartott Paolo di Maurót, a nápolyi camorrához tartozó Contini-klán egyik vezetőjét - jelentették be szerdán az olasz hatóságok.

2010.01.27 17:41MTI

A több mint 17 évi börtönre ítélt Di Maurót 2003 óta keresték, mígnem Barcelonában lebukott. Vele együtt tartóztatták le a Contini-klán kábítószer-csempészetét irányító Luigi Mocerinót is, aki szintén az élcsoport tagja volt az olasz körözőlistákon.

Hétfőn a cataniai maffia egyik feltételezett vezéralakja, Orazio Privitera került rendőrkézre, egy héttel korábban pedig egy nap leforgása alatt több mint száz, maffiakapcsolatokkal gyanúsított személyt tartóztattak le, és nagy mennyiségű kábítószert és vagyontárgyat foglaltak le a hatóságok.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök még karácsonykor bejelentette, hogy mandátuma idején végső csapást akar mérni a maffiára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.