"Aprólékossan megtervezték a népírtást"

A gyilkolás építészete - Izraelben kiállították az auschwitzi tábor eredeti terveit

A gyilkolás építészete címmel nyílt meg hétfőn a jeruzsálemi Jad Vasem intézetben az auschwitzi koncentrációs tábor eredeti építési terveit bemutató kiállítás.

2010.01.25 16:02MTI

"A tervrajzok újabb bizonyítékul szolgálnak arra a szörnyű tényre, hogy a német nemzetiszocialisták aprólékosan megtervezték a népirtást" - mondta Avner Salev, a Jad Vasem holokauszt-emlékhely vezetője a kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

Az eseményen számos diplomata vett részt a világ minden tájáról.

A terveket Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő kapta Kai Diekmanntól, a Bild című német napilap főszerkesztőjétől tavaly augusztusban. Az újság az azt megelőző évben - 2008-ban - tett szert a dokumentumokra, de azt nem lehet tudni, kitől szerezte őket és mennyit fizetett cserébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.