Csökkentenek a kereskedők

Horvátországban 1,9 százalékos a decemberi infláció

Horvátországban a vártnál kisebb, 1,9 százalékos volt a decemberi éves szintű infláció - közölte a horvát statisztikai hivatal adata alapján a Hina horvát hírügynökség vasárnap.

2010.01.17 16:05MTI

Tavaly decemberben a fogyasztói árak 0,6 százalékkal csökkentek novemberhez képest és 1,9 százalékkal nőttek 2008 decemberéhez viszonyítva.

A szakértők azzal számoltak, hogy a decemberi éves infláció 2,4 százalékra nő a novemberi 1,8 százalékról. Az infláció havi szintű csökkenésének fő előidézője az volt, hogy a lakossági fogyasztás mérséklődése miatt a kiskereskedők a szokásosnál korábban megkezdték a szezonális árcsökkentést. Ennek a hatására például 7,2 százalékkal hanyatlottak a ruházati termékek és lábbelik árai.

A decemberi élelmiszerárak nem változtak novemberhez viszonyítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.