A lyoni repülőtér el van havazva

Ítéletidő Európában: a franciákat is belepte a hó

A havazás és az ónos eső Franciaországban továbbra is jelentős fennakadásokat okozott vasárnap a közúti, a vasúti és a légi közlekedésben.

2010.01.10 19:33MTI

A legnagyobb káosz a lyoni repülőtéren alakult ki, amelyet szombat este az időjárási viszonyok miatt lezártak, s így utasok ezrei rekedtek a városban. Mintegy nyolcszáz személynek már nem jutott hely a környékbeli szállodákban, így ők a vöröskereszt által felállított kempingágyakon a tranzitban voltak kénytelenek tölteni az éjszakát.

Közülük ötszázan az Alpokba síelni készülő brit turisták, akiknek a Chambéry-be és Grenoble-ba tartó járatát a sűrű havazás miatt átirányították a lyoni repülőtérre, ahol vasárnap délelőtt fokozatosan indult újra a közlekedés. Franciaország jelentős részén a havazást vasárnap ónos eső váltotta fel: több karambol történt a Párizs környéki közutakon a jeges útburkolat miatt, melynek következtében több útszakaszt le is zártak.

A síkosság miatt a teherszállítás az ország nagyobb közútjain szünetel, a vonatok pedig késéssel közlekednek. Az ország délkeleti részén 12 ezer háztartásban szombat óta szünetelt az áramszolgáltatás, amelynek helyreállítása éjjel is folytatódott.

Vasárnap még háromezer lakásban nem volt áram, de a szolgáltató ígérete szerint estére mindenhol lesz villany.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.