Négy vásárló életét oltotta ki egy ámokfutó

Ámokfutás egy finn bevásárlóközpontban

Legkevesebb négy vásárlót megölt egy lövöldöző fekete ruhás ámokfutó csütörtökön délelőtt egy finnországi bevásárlóközpontban - jelentette a finn közszolgálati tévé a rendőrségre hivatkozva.

2009.12.31 12:08MTI

A Helsinkihez közeli Espoo városának Sello Mall nevű bevásárlóközpontját körülzárták, részben kiürítették, a helyszínre mentőautók és tűzoltóautók érkeztek, a levegőben helikopterek köröznek. A tettes - aki 43 éves, és ismeri a rendőrség - ismeretlen helyre elmenekült - közölte egy városi rendőrkapitány. "Meg tudom erősíteni, hogy négy halálos áldozat van. Azt nem tudjuk, hogy vannak-e sebesültek, és ha igen, akkor hányan" - mondta Jyrkky Kallio, aki közép-európai idő szerint 13.30 órára rendőrségi sajtótájékoztatót ígért.

A finn média szerint az ámokfutó 9 milliméteres pisztolyt használt. Az Ilta-Sanomat című lap internetes kiadása szerint a tettes legalább hét lövést adott le. Az észak-európai országban három éven belül ez volt a harmadik olyan bűneset, amelyben több embert lelőttek. Mind 2007-ben, mind 2008-ban iskolában követtek el ámokfutást, amelyek hatására megszigorították Finnországban a fegyverviselés szabályait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.