Vadászok lőtték le az 1,3 méter magas állatot

Kilenc embert sebesített meg egy medve Japánban

Kilenc embert sebesített meg egy örvös medve Japánban, egy közkedvelt kirándulóhelyen a fővárostól északra. Négy áldozat állapota súlyos.

2009.09.20 14:37MTI

Az 1,3 méter magas örvös medvét (ursus thibetanus) később vadászok lelőtték - jelentette vasárnap a helyi sajtó. Szemtanúk és rendőrök elmondása szerint az állat a kirándulóhely egyik buszpályaudvarára tévedt be, és ott harapdálta, marta össze az embereket eddig még nem világos okból.

Egy örvös medve szakértő a Kyodo japán hírügynökségnek elmondta, nagyon ritka, hogy ezek az állatok emberre támadnak, az állat valószínűleg pánikba esett.

A támadás után a medve bemenekült egy ajándékboltba, amelynek dolgozói rázárták az ajtót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.