46 kilométer széles, 130 kilométer hosszú

Olajfolt fenyegeti a tengeri élővilágot Ausztrália partjainál

Óriási kiterjedésű olajfolt fenyegeti az élővilágot Ausztrália északnyugati partjainál.

2009.09.13 12:53MTI

Az olaj hetek óta ömlik ellenőrizetlenül a tengerbe egy fúrólyukból a PTTEP Australasia olajvállalat platformja alól. A cég - a thaiföldi nemzeti olajtársaság leányvállalata - vasárnap akart hozzákezdeni ahhoz, hogy alagutat vájjon 2,6 kilométer mélyre, s hogy üledékkel elfojtsa az olajfolyást. A munkák akár három és fél hétig is eltarthatnak. Az olajfolt 46 kilométer széles és 130 kilométer hosszú.

Nagyjából 200 kilométerre terül el az ausztrál partoktól. A helyi hatóságok többször különféle szerekkel permetezték az olajszőnyeget a levegőből, hogy megpróbálják szétoszlatni.

A WWF nemzetközi természetvédő szervezet felhívta a figyelmet, hogy a térség a tengeri állatok egyik legfontosabb vonulási útvonala. A púpos bálna ezen a vidéken neveli utódait. A WWF úgy tudja, halászok a szennyezés óta láttak olajjal borított teknőst a környéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.