Halálos balesetet okozott egy olajfolt

A kisbusz frontálisan ütközött a személyautóval - az egyik utas kizuhant és meghalt

Dél előtt néhány perccel indulhatott meg újra a forgalom a 8-as számú főúton Hosszúperesztegnél, ahol 300 méter hosszan egy olajcsík folyt az úttestre, ami miatt egy román kisbusz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött egymással, a balesetben egy ember meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek - közölte az MTI-vel a rendőrség.

2008.03.08 12:45MTI

"A forgalom mindkét irányban megindulhatott, de egy az olajjal szennyezett szakaszon 40 kilométeres sebességkorlátozó táblát helyeztek ki, mert a közútkezelőnek egyelőre még nem sikerült maradéktalanul feltakarítani az úttestet" - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese. Hozzátette: a tűzoltók lemosták az olaj nagy részét, majd sóval és homokkal szórták fel, de nem volt olyan speciális anyaguk amely teljesen feloldotta volna a szennyeződést.

Az olajfolyás eredetét a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás. A balesetben a román kisbusz utasa, egy fiatal nő kizuhant a járműből és a helyszínen az életét vesztette. A kisbusz vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életéért kórházba szállítása után is küzdenie kell az orvosoknak.

A személygépkocsiban ketten sérültek, az ő állapotuk már stabilizálódott. Hosszúperesztegnél órákig teljes útzár mellett folyt a rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés, a főút forgalmát Bögöténél elterelték, ahol viszont egy tehergépkocsi hajtott a vizes útpadkára és az árokba csúszott, emiatt a terelőúton is csak félpályán lehetett haladni. A tűzoltók a tehergépkocsit is kihúzták, a forgalom itt is megindulhatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.