Drogkartellek összecsapásairól híres a hely

Ha lehet, ne költözzön oda: A mexikói Ciudad Juarez a világ legveszélyesebb városa!

A 100 ezer lakosra kivetített gyilkosságok arányát tekintve a mexikói Ciudad Juarez, a drogcsempészekkel vívott harc legforróbb pontja bizonyult a világ legveszélyesebb városának.

2009.08.30 12:52National Geographic

Egy közbiztonsággal foglalkozó mexikói civil szervezet (CCSP) által összeállított dokumentum alapján az amerikai-mexikói határon fekvő 1,4 millió lakosú városban, amely az amerikai Texas államban lévő El Pasóval szemben terül el a határ másik oldalán, 1600 gyilkosságot regisztráltak a tavalyi évben, ami 100 ezer lakosra kivetítve 130 gyilkosságnak felel meg.

A 2009-es év föltehetően még rosszabb lesz, hiszen az idei év első hónapjában a regisztrált gyilkosságok aránya hivatalosan már 1161.

Ebben a térségben nem csak a hadsereg folytat hadműveleteket két drogkartell ellen, hanem ez utóbbiak is harcban állnak egymással.

Érdekesség, hogy a tízes listán szereplő városok közül hét Amerikában található.

Európai város nincsen rajta, Afrika, Ázsia illetve Óceánia egy-egy várossal képviseltetik magukat.

A második helyezett Caracas, ahol a 100 ezer lakosra kivetített gyilkosságok aránya 96.

A „dobogó harmadik fokán pedig New Orleans áll, 95-ös értékével épphogy csak lemarad a venezuelai főváros mögött.

A bűnügyi rangsor negyedik helyén szintén mexikói város, Tijuana áll 73-as értékkel, ezt követi a dél-afrikai Fokváros 62-es eredménnyel.

Hatodik helyen Pápua-Új Guinea fővárosa, Port Moresby áll, míg Salvador fővárosa, San Salvador a hetedik, megelőzve a nyolcadik helyezett kolumbiai Medelínt.

Kilencedik helyen az Egyesült Államok-béli Baltimore tartózkodik, és csak tizedik Bagdad. Bár az iraki fővárosban még most is háború folyik, a százezer lakosra jutó gyilkosságok aránya „mindössze” 40.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.