"Nem a legjobb forrásai a szervátültetésnek"

Halálraítéltek szerveit használják átültetéseknél Kínában

Kínában az átültetett szervek 65 százaléka kivégzett halálraítéltektől származik, holott egy két évvel ezelőtti szabályozás tiltja a szervek transzplantációját olyan személyektől, akik nem rokonai a betegnek, vagy érzelmileg nem kötődnek hozzá - jelentette szerdán a pekingi állami média, felfedve a Kínában zajló szervátültetések problémáit.

2009.08.26 09:31MTI

A vitatott szervátültetésekről szokatlan nyíltsággal beszámoló China Daily angol nyelvű lap megszólaltatta Huangt Csie-fu(Huang Jiefu) egészségügyi miniszterhelyettest, aki elismerte, hogy a halálraítéltek "kétségkívül nem a legjobb forrásai a szervátültetéseknek".

Kedden az egészségügyi minisztérium a kínai vöröskereszttel együttműködve új rendszert vezetett be, hogy változtasson a transzplantáció eddigi gyakorlatán, elkerülendő a visszaéléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.