Több beteg is megmenekülhetne...

Egyre több a szervátültetés - De a donor vészesen kevés!

Az Eurotransplant alapítvány 1967 óta segíti a szervadományozást több európai országban - Fennállásuk óta 122000 betegen segítettek, és ez a szám az újabb technikák és gyógyszerek megjelenésével folyamatosan emelkedik.

2008.01.30 16:55medipress.hu

Az Eurotransplant alapítvány 1967 óta segíti donorszervhez jutni Németország, Ausztria, Belgium, Svájc, Hollandia, Szlovénia és Horvátország betegeit. Az alapítás óta ezeken a területeken közvetítésük révén több mint 14000 szivet, 4000 tüdőt, 79000 vesét, 21000 májat és 4200 hasnyálmirigyet ültettek át. A szervezet tájékoztatása szerint a szükséglet egyre jobban emelkedik, jelenleg is 15000 beteg van várólistán egy- egy szervért.

Németországban 44 erre szakosodott központban végeznek transzplantációkat. Egy ilyen beavatkozás igen kockázatos, az eredmények pedig annál jobbak, minél több transzplantációt végeznek a klinikán. Nem csupán az orvos szakértelme, hanem az összes segítséget nyújtó résztvevő fontos szerepet játszik a sikerben- mondta Jan Schmidta heidelbergi transzplantációs központ professzora. Szerencsére ma már az egyre fejlettebb technikák és az újabb gyógyszerek is előmozdítják a transzplantációk sikerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.