Készletben is kaphatóak

Kínában mindent kapni: itt vannak a tetovált, szerencsét hozó halak!

Tetovált halakat árulnak állatboltok Kína déli részén.

2009.08.14 10:23MTI

A halakon nem az áll, hogy "Szeretlek", vagy "Bűn az élet", hanem szerencseszimbólumok. Egyebek közt virágok, szivárvány, kabalafigura és persze szöveg.

Az egyik leggyakoribb haltetkó a "Virágozzék vállalkozásod!".

A szerencsehalakat lézerrel pingálják ki. Míg egy tetkótlan hal csupán 300 forintnyi jüant kóstál, addig tetkózottan ennek legalább a két és félszeresét éri.

Lehet kapni készletet is. Ez négy halból áll, 3600 forintnyi jüanba kerül.

A feliratok: az egyes halon "Jószerencsét!", a kettesen "Hosszú életet!", a hármason "Boldogságot", a négyesen pedig "Sikert".

Halszakértők szerint a halak nem örülhetnek a hóbortnak, mert fájhat nekik a lézeres "karistolás", ráadásul sérül bőrük védőfelszíne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.