Maszkot viselnek - rendőrre támadnak

Franciaország megtiltja álarc viselését tüntetéseken

A francia kormány megtiltotta az utcai tüntetések résztvevőinek, hogy arcukat maszkkal vagy bármilyen más ruhadarabbal eltakarják.

2009.06.20 15:33MTI

A szombaton közzétett kormányrendelet értelmében a nyilvános demonstrációk résztvevői, illetve a megmozdulás közelében tartózkodó személyek nem fedhetik el szándékosan az arcukat azzal a céllal, hogy megakadályozzák azonosításukat. 

A rendelet megsértői pénzbírsággal sújthatók. Az intézkedést még április közepén javasolta Michele Alliot-Marie belügyminiszter annak nyomán, hogy a strasbourgi NATO-csúcsot erőszakos demonstrációk kísérték. 

Az utcai megmozdulások számos résztvevője álarcot viselve támadt a rendőrökre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.