A különleges állatot is megölték

Tigris marta halálra gondozóját Új-Zélandon

A látogatók szeme láttára marta halálra gondozóját szerdán egy ritka fehér tigris Új-Zélandon; az állattal végezni kellett, mivel nem engedte el a vadaspark alkalmazottjának testét.

2009.05.27 10:31MTI

A ragadozó azt követően támadt rá a gondozóra, hogy az munkatársával bement a tigris ketrecébe, hogy kitakarítsa azt. "A másik gondozó próbálkozásai, valamint a park személyzetének gyors reagálása ellenére sem tudták már megállítani az állatot" - olvasható a Sarah Kennett rendőrségi szóvivő által kiadott közleményben. 

A tigrissel végezni kellett, hogy hozzáférjenek a holttesthez - nyilatkozta a National Radio adásában az ügyet vizsgáló egyik nyomozó. A férfi a helyszínen meghalt, mielőtt még segíteni tudtak volna rajta. Hasán és alsó végtagjain szenvedett végzetes sérüléseket. "Semmi sem utal arra, hogy miért támadott a tigris, de tény, hogy ezek vadállatok" - tette hozzá a rendőrtiszt. 

A park szóvivőjének elmondása szerint a dolgozókat lesújtotta társuk halála. Az eset után traumaszakértők érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek a munkatársakon és a látogatókon, beleértve azt a nyolc külföldi turistát, akik végignézték a férfi borzalmas halálát. Az Északi-szigeten, Whangarei város közelében fekvő vadasparkban 42 ritka oroszlánt és tigrist tartanak, az állatok hatalmas ketrecekben élnek, amelyekben fák és füves részek is vannak. Nem ez volt az első eset, hogy baleset történt a parkban, februárban az egyik gondozót támadta meg egy tigris, tavaly pedig egy látogató szenvedett sérüléseket a kezén, amikor megharapta egy fehér oroszlán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.