Egyre közeledik a vírus!

Csehországban regisztrálták az első új típusú influenzás megbetegedést

Csehországban regisztrálták a H1N1 influenzavírus okozta első megbetegedést - jelentette be hétfőn az egészségügyi minisztérium.

2009.05.25 19:10MTI

Michael Vít, Csehország főtisztiorvosa szerint a betegséget egy 29 éves fiatalembernél mutatták ki. Az illető a Cseh Légitársaság (CSA) pilótája, New Yorkból érkezett vissza Csehországba, s állapota nem súlyos - közölte a tisztiorvos. A pilóta jelenleg házi karanténban van, hasonlóan ahhoz a kilenc emberhez, akikkel a gépen személyes kapcsolatba került. Ők a pilóta rokonai, illetve a repülőgép személyzete. Az utasokkal a pilóta nem került közvetlen kapcsolatba.

A fiatalembernek légzési zavarai támadtak, s miután ilyen problémái korábban nem voltak, orvoshoz fordult, aki úgynevezett sertésinfluenzát mutatott ki nála. "A betegséget két vizsgálat is kimutatta" - nyilatkozta Eva Jurinová, a prágai Motol kórház szóvivője. Az országban eddig 101 személyt vizsgáltak meg azzal a gyanúval az új vírus betegítette meg őket, de ez az első eset, hogy a gyanú beigazolódott. Öt személy vizsgálati eredménye még nem ismert. Ketten közülük kórházban várják az eredményt.

A pilóta Nem Yorkból való visszatérése után egy napig járt-kelt szabadon, mígnem problémái miatt felkereste a kórházat. Michael Vít szerint a pilóta egy hét alatt felgyógyul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.