25 évet kaphat aki ott voolt!

Bekeményítenek a kommunisták: államcsínykísérlet címén eljárást indított a moldovai főügyészség

A moldovai főügyészség szerdán "államcsínykísérlet" címén eljárást indított a fővárost, Chisinaut megrázó erőszakos cselekmények miatt - jelentette be Valeriu Gorbulia főügyész.

2009.04.09 07:52MTI

A vizsgálat során az ügyészségnek meg kell állapítania, kik vettek részt az akár 25 évi börtönbüntetéssel is sújtható bűncselekményekben - tette hozzá Gorbulia. A belügyminisztérium szerint az erőszakos cselekmények során 193 embert állítottak elő, közöttük nyolc fiatalkorút.

Az Oroszországból kitiltott Natalia Morar újságíró, aki részt vett a keddi tüntetésen, szintén az előállítottak között van - közölte Alla Meleka, a tárca szóvivője. Moldovában három napja tartanak a tüntetések: ellenzéki fiatalok a vasárnapi parlamenti választásokon aratott kommunista győzelem ellen tiltakoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.