Sme: a prágai változás csak ronthat a helyzeten

Minden okuk megvan a pánikra: a cseheknél katasztrófát idézhet elő a magyar forma

A budapestivel ellentétben a prágai változás csak ronthat a helyzeten - írja a cseh kormány bukása kapcsán a Sme című szlovák lap szerdai számában.

2009.03.25 14:02MTI

A liberális irányultságú napilap szerint "nemcsak a piacok, hanem a titkosszolgálatok is - például a német BND - katasztrófa-forgatókönyveken dolgoznak, és azt latolgatják, hogy mekkora távolságra van egymástól a gazdasági összeomlás és a politikai felfordulás, például Budapesten.

A destabilizáció második gócpontjának kialakulása egyértelműen azt üzeni a befektetőknek, hogy minden okuk megvan a pánikra. Van azonban egy jelentős különbség Prága és Budapest között: a prágai változással, a budapestivel szemben, csak romolhat a helyzet" - írja a Sme. A Hospodárské Noviny című szlovák gazdasági napilap szerint "a prágai konzervatív kormány megbukott, de a hatalmi harc nem ért véget. Paroubek - az ellenzéki szociáldemokraták vezetője - megnyert egy ütközetet, de a háború folytatódik. A csehekre most végtelen civakodás vár a következő miniszterelnök személyéről. Nem csak Európa veszítheti el abbéli hitét, hogy a csehekben megvannak az unió vezetéséhez szükséges képességek, de a válság idején a csehek elveszíthetik képességüket a fontos intézkedések meghozatalára, amelyekkel már egyébként is éveket késtek" - írja szerdai számában a Hospodárské Noviny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.