A cseh gyártó is áthelyezi a hangsúlyt

Csehországban fékez, Európán kívül rákapcsol a Skoda

Az autóértékesítés válsága ellenére a német Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda bővíti kapacitásait Európán kívül. A Skoda márkamenedzsere az Auto motor und Sportnak elmondta, hogy Kínában például a jelenlegi 50-60 ezres kibocsátást az idén meg akarják kétszerezni.

2009.01.12 17:07MTI/ ma.hu

A Skodának a VW-vel közös oroszországi gyárában évi 150 ezerre bővül a kapacitás, s bekapcsolódik a termelésbe az indiai gyár is.

A hangsúly áthelyezését minden bizonnyal az a két tény indokolja, hogy a Távol-Kelet piacai fejlődésben maradtak az európai visszaeséssel szemben, és hogy a Skoda éves eredményei körülbelül az előző éves eredmények háromnegyedére estek vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.