"Megérdemli hallgatásomat"

Bush nem bírálja Obamát

George Bush nem hajlandó bírálni utódát - erről a korábbi amerikai elnök maga beszélt helyi idő szerint kedden a kanadai Calgaryban, ahol első ízben mondott beszédet nyilvánosság előtt a Fehér Házból való távozása óta.

2009.03.18 09:20MTI

"Megérdemli hallgatásomat" - közölte Bush, és hozzátette, az a kívánsága, hogy az új elnök sikerrel járjon. "Nem fogom az időmet (Barack Obama) kritizálásával tölteni, sok bírálója akad" - mondta, és jelezte, hogy könyvet tervez írni elnöksége 12 legnehezebb döntéséről.

"Sokkal jobban szeretem a hazámat, mint a politikát"
- jelentette ki egy meghívásos üzleti rendezvényen.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy Obamának segítséget kell nyújtani munkájában. Az egykori alelnök, Dick Cheney első tévés interjújában a napokban viszont élesen kikelt az új elnök ellen. Azt állította, Obama politikája gyengíti Amerika biztonságát. A legnépszerűbb konzervatív rádiós kommentátor, Rush Limbaugh pedig arról beszélt, hogy reményei szerint Obama kudarcot vall.

Bush látogatásával egy időben 200 fős tömeg tiltakozott Calgaryban a volt amerikai elnök látogatása ellen. Némelyek cipőt dobáltak egy Bush-bábura, az egyik tüntető azt mondta, Kanadának nincs semmi haszna abból, ha háborús bűnösök utaznak az országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.