Erőszak

Kijárási tilalom Maine-ben, miután hajtóvadászat indult egy tömeggyilkos után

Tucatnyian megsérültek és meghaltak több "aktív lövöldözős eseményben" a Maine állambeli Lewistonban.

2023.10.26 07:10ma.hu

Lewiston lakosait arra utasították, hogy húzódjanak meg a lakhelyükön egy fegyveres gyanúsított utáni hajtóvadászat közepette, aki legalább két tömeges lövöldözésben érintett Maine állam második legnépesebb városában szerda este.

A Sparetime szabadidőközpontban és a Schemengee's bárban és grillben helyi idő szerint este 8 óra körül történt lövöldözésekben legalább 16 ember meghalt, és legfeljebb 60 másik megsebesült - jelentette a CNN rendvédelmi forrásokra hivatkozva. Az ABC News szerint legalább 10 ember meghalt és "több tucatnyian" megsebesültek. Eközben a Fox News legalább 22 sebesültről számolt be a két helyszínen és egy közeli Walmart áruházban.

A gyanúsított, akiről úgy vélik, hogy valamennyi incidensben részt vett, még mindig szabadlábon van. A hatóságok több fotót is közzétettek, amelyeken egy hosszú puskával felfegyverzett, fekete nadrágot és barna felsőt viselő fehér férfi látható.

"A megyei bűnüldöző szervek két aktív lövöldözős eseményt vizsgálnak. Arra biztatunk minden vállalkozást, hogy zárjon be, amíg nyomozunk" - írta a seriff hivatala a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Janet Mills maine-i kormányzó az X-en (korábban Twitter) közölte, hogy tájékozódott a helyzetről, és továbbra is "szoros kapcsolatban áll a közbiztonsági tisztviselőkkel", miközben felszólította "a térségben tartózkodó minden embert, hogy kövesse az állami és helyi hatóságok utasításait".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.